17 Kasım 2012 Cumartesi

Notebook: Görüntü Birimi Arızası - Ekran Kartı Arızası

Notebooklarda ekran kartı görüntüyü işleyen karttır. Görüntü grafik işlemcisinde oluşturulur ve monitöre verilir. Ekran kartı arızalarında notebook ekranında dikey renkli çizgiler, ekranda bulanıklık veya görüntü hiç gelmiyor olabilir. Notebookunuzu harici bir monitöre bağlayip yine görüntü aktarma işlemi ile görütü alamıyorsanız ekran kartınız arızalı demektir...

Burada ekran kartınız entegre (Tümleşik) değil ise (yani harici) arızalı olan ekran kartını çalışır yenisi ile değiştirebilirsiniz. Tabi bu biraz yüksek maliyet getirebilir. Bunun yerine onarıma da gidebilirsiniz. Yine bu alanda uzman notebook onarım merkezine cihazınızı vererek onarma işlemi, ekran çipi değişimi yaptırabilirsiniz.



Eğer ekran kartınız anakart üzerinde tümleşik ise o zaman ekran kartı çipi değişikliğine yada anakart değişikliğine gidilebilir. Bunu ancak bu işte uzman teknik servis elemanları tespit edebilmektedir.  Ekran kartınız ister tümleşik, ister harici olsun her iki durumda da ekran çipi değişikliği yapılabilmektedir.

Burada unutulmaması gereken husus çip değiştirme işlemi çok profesyonel ve hasas bir işlemdir. Bu işlem sonucunda bilgisayarınızın her zaman çalışmama gibi bir ihtimali olduğunu bilmek gerekir. Bu nedenle çip değişikli şart olduğu durumlarda cihazın kesin çalışacak gözle bakmamak lazım.

Bursa Teknik PC
CEP :0 535 632 36 15
Editör: ihacıoğlu 
info@bursateknikpc.com

0 yorum:

Yorum Gönder