26 Kasım 2012 Pazartesi

Notebook: Sıvı Teması Arızası

Netbook veya Notebook'larda sıvı teması arızaları en masraflı ve en tehlikeli arızalardır. Bazı durumlarda sinsice arıza meydana gelmektedir..  Sıvı teması oluşmuş bir notebookta yapılması gereken ve hayati önem taşıyan şey, sıvı teması olmuş cihazın elektrik bağlantısını kesmek, varsa bataryasını çıkartmak ve ters çevirmek. Daha sonra da uzman bir servise götürmektir.



Burada kullanıcıların yaptığı en büyük hatalardan biri sıvı teması oluştuğunda cihazın prizle bağlantısı kesmek ama bataryasını çıkartmayı unutmak. Bunun dışında dökülen sıvıyı saç kurutma makinası gibi cihazlarla sıvıyı kurutmaya çalışma. Bu belki de çalışacak olan klavyenin de artık çalışmaz hale getirmek demektir. Bir de en çok yapılan hatalardan biri de cihaz sıvı teması olduğunda ters çevirerek kurulamak ve hemen ardından açma düğmesine basmak. Baktık cihaz acılıyor, çalışıyor bunu bu şekilde kullanmak. Halbuki sıvı anakartta ulaşmış ise orada kalan sıvı bir süre sonra anakart üzerinde kısa devre yapabilmekte, korozyon oluşturmakta, anakart üzerinde birçok elektronik parça veya yol korozyondan dolayı çalışalamaz olmaktadır.

Burada sıvı teması oluşması durumunda yapılacak hızlı bir müdahale notebookunuzu kurtarabilir ama böyle geçikme sonucu oluşan arızalarda durum anakart değişikliğine kadar gidebilir.

Sıvı teması arızalarında sadece anakart değil, notebook klavyesi de etkilenmektedir. Klavyenin tamamı veya tuşların bir kısmı basmayı kesmekte, klavye değişmi de yapılması gerekmektedir.
Böyle bir arıza durumunda yapılması gereken en ideal şey güvenebileceğiniz bir notebook onarım merkezine cihazınızı teslim etmektir.

Bursa Teknik PC
CEP :0 535 632 36 15
Editör: ihacıoğlu 
info@bursateknikpc.com

0 yorum:

Yorum Gönder