17 Kasım 2012 Cumartesi

Notebook: Sabit Disk (HDD) Arızası

Sabit disk arızası yine RAM arızasında olduğu gibi mavi ekran, kilitlenme, yazma ve okuma problemi, donma, yeniden başlama belirtileri gösterir. Bazen de sabit diskinizden garip sesler geldiğini duyarsınız. Bu sabit diskinizin kafasını kontrol eden motorda sorundan kaynaklanmaktadır.

Sabit diskte oluşan hatalar genellikle onarılamaz. Bu sorun değişimle giderilir. Notebook sabit diskler ve Masaüstü sabit diskler olarak iki tip vardır. Bunlar notebook'lar için 2.5'', masaüstü bilgisayarlar için 3.5'' büyüklüğündedir. Bunlar bağlantı biçimi olarak IDE ve SATA olarak ikiye ayrılır. Günümüzde en yaygın olanı SATA sabit disklerdir.



Sabit disk arızalarında veri kaybı yaşarız. Bu nedenle sabit diskimizde çok önemli bilgiler yer alıyorsa bunlar ikinci veya üçüncü bir yere yedek almamızda fayda vardır. Bazı durumlarda sabit diskin içerisindeki veri sabit diskin kendisinden çok daha önemlidir. Bu durumda veri kurtarma işlemi yapılması gerekmektedir. Bu da çok önemli bir ve özel bir işlemdir. Bu konuya ilerki yazılarımızda yer vermeye çalışacağız.

Bursa Teknik PC
CEP :0 535 632 36 15
Editör: ihacıoğlu 
info@bursateknikpc.com


2 yorum:

  1. Oyun oynamak için notebook almak istiyorum. Crysis 3, GTA V, Call Of Duty gibi oyunları tam grafik özellikleri ile oynayabileceğim birşey. Böyle güçte notebook fiyatları sizce ne kadardır? Ayrıca önerebileceğiniz bir model var mı?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mustafa,
    Bugün Crysis 3 en son çıkan ve DirectX 11 destekleyen bir oyundur. Bu bakımdan bugün birçok internet cafe ekran kartları desteklemediği için bu oyunu oynatamamaktadırlar. Alacağın notebook modeli DirectX 11'i desteklemesi gerekmektedir.

    Sultan bilgisayar olarak şunu önerebiliriz. Oyun oynamak için notebook tan ziyade masaüstü bilgisayarı alman daha yerinde bir karar olacağı yönünde. Çünkü böyle ağır grafikli oyunlarda notebooklar aşırı ısınma yaparlar. Performans olarak da masaüstü bilgisayarın verdiği zevki vermemektedirler.

    YanıtlaSil